The Refreshments »

 

 

 

The Refreshments är den svenska rockgruppen med mer än en halv miljon sålda album, elva guldskivor, en platina och otaliga radiohits sedan det kommersiella genombrottet med "Miss You Miss Belinda".

 

Bandet bildades 1989 i Gävle och spelade under de första åren mest rock-covers. Mats Forsberg, Micke Finell samt Joakim Arnell var tidigare medlemmar i Mr Jones Band och även i The King Cats, som fanns kvar några år i början av 90-talet.

 

Skivdebuten var med albumet Both Rock'n'Roll som följdes av Trouble Boys, båda producerade av Billy Bremner som varit fast medlem i bandet under några år.

 

Bassisten och sångaren Joakim Arnell skriver huvuddelen av bandets låtar. Sedan pianisten och sångaren Johan Blohm anslutit sig till gruppen ingår även en del countrylåtar i repertoaren.

 

Några av bandets största hits är Miss You Miss Belinda och One Dance, One Rose, One Kiss. År 2003 släpptes det storsäljande albumet Rock'n'Roll X-mas. The Refreshments har även arbetat med Dave Edmunds, vilket bland annat resulterat i live-albumet A Pile of Rock.

 

Diskografi:

 

  • 1995 Both Rock'n'Roll
  • 1997 Trouble Boys
  • 1999 Are You Ready
  • 2000 Musical Fun For Everyone
  • 2001 Real Songs On Real Instruments
  • 2001 Here We Are - Best of The Refreshments
  • 2003 On the Rocks
  • 2003 Rock'n'Roll X-Mas
  • 2004 Easy To Pickup Hard To Put Down
  • 2006 It's Got To Be Both Rock 'n' Roll
  • 2006 24-7
  • 2007 Christmas spirits
  • 2008 Jukebox - Refreshing Classics
  • 2009 A Band's Gotta Do What A Band's Gotta Do
  • 2009 20 years of Rock´n´Roll 8 CD Collection

 

Skivor med andra artister:

  • 1997 A Pile of Rock - Live (Kompband till Dave Edmunds)
  • 2001 Brit Rock - Back On Track (Kompband till Dave Edmunds, Steve Gibbons, Billy Bremner och Mickey Jupp)

 

Konsertdvds:

  • 2004 One Night With The Refreshments Live in Concert
  • 2005 The Refreshments Live
  • 2009 The Refreshments Jukebox Refreshing Hits & Classics Live

 

           

 

 

 

 

Spelplan »

 

 

Bilder »

 

 

Biografi »

 

 

The Refreshments »

 

 

Trumclinics »

 

 

Meriter »

 

 

Länkar »

 

 

Kontakt »

 

 

 

• Mats Forsberg © 2009 •

 

 

 

Mats Forsberg är trummisen i

The Refreshments, som imponerar med sin drivande vänsternäve.

 

 

Mats Forsberg